top of page

Credite pentru mici agricultori până la 175.000 lei

 • Primești aprobarea în maxim 5 zile după ce ai depus documentele necesare 

 • Plătești ratele corelat cu încasările din vânzarea producției

 • Beneficiezi de asistență și flexibilitate în pregătirea și analiza dosarului

Contactează-ne pentru o ofertă personalizată pentru afacerea ta

Solicitarea ta va fi analizată și vei fi contactat în maxim 24 de ore de către consilierii noștri de credite pentru mai multe detalii.

Credite pentru capital de lucru

- însămânțări, fertilizări, erbicidări;

- achiziționarea de animale;

- finanțarea cheltuielilor pe termen scurt (combustibil, piese de schimb, arendă, hrană pentru animale, etc.);

Credite pentru investiții

- achiziționarea de echipamente, utilaje noi sau second hand;

- achiziționarea de teren, imobile, animale pentru reproducție sau pentru lapte;

- construirea de depozite, grajduri;

- refinanțarea investițiilor efectuate în ultimele 12 luni,  finanțate din surse proprii;

- refinanțarea creditelor curente cu aceeași destinație de  la alte bănci sau IFN-uri;

Clienți eligibili: producători agricoli, PFA, II, IF, SRL, asociații de producători în domeniul agricol cu o vechime de minim 6 luni de activitate

Suma:  între 5.000 - 120.000 lei pentru capital de lucru și 10.000 - 175.000 lei pentru investiții, în funcție de vechimea afacerii

Perioada de rambursare: 

 • între 3 - 60 luni pentru capital de lucru planul de rambursare fiind flexibil (plata împrumutului și a dobânzii o efectuezi la maturitate sau în momentul încasării producției vândute)

 • între 3 - 60 luni pentru investiții, cu posibilitatea acordării unei perioade de grație; plata se poate efectua lunar și/sau trimestrial/ semestrial/anual, cu plăți flexible adaptate în funcție de activitate, corelate cu momentul încasării producției vândute

Dobânda și comisionul: dobândă fixă pe intreaga perioada

Garanții: 

 • garanții reale mobiliare (echipamente, mijloace de transport, utilaje, etc.)

 • ipoteci construcții și/sau terenuri

 • garanții personale

 • se poate garanta și cu bunurile achiziționate cu ajutorul creditului.

Creditele de până la 45.000 lei poti fi garantate cu garanție personală, iar creditele de până la 100.000 lei pot fi garantate cu garanții mobiliare (fără a fi obligatorii garanțiile imobiliare)

Venituri acceptate: 

 • venituri din activitate - vânzarea recoltei și a produselor agricole, a animalelor și a produselor animaliere 

 • venituri din lucrări executate și servicii prestate în agricultură,

 • venituri din activități diverse în acest domeniu

Informații utile:

 • cele două tipuri de credite pot fi accesate și derulate în același timp

 • beneficiezi de asistență în pregătirea dosarului și pe întreg parcursul procesului de creditare

 • ai parte de rapiditate în analiza dosarului, creditul este aprobat în maxim 3 zile de la depunerea tuturor actelor necesare

 • știi din start toate costurile creditului

 • nu ai costuri de evaluare sau de asigurare a garanțiilor

Calculează-ți rata pentru suma și pentru perioada de rambursare dorită:

Rata calculată este estimativă. 

Se percepe un singur comision de angajament care se reține din suma acordată.

Află poveștile altor antreprenori

WhatsApp Image 2020-04-09 at 20.48.30 -

Ferma apicolă a familiei Lung din județul Brașov a început să se dezvolte începând cu anul 2001.  Producerea mierii de albine a fost inițial o activitate învățată de la rude, dar care s-a perfecționat în timp devenind o pasiune și o afacere cu peste 200 de stupi.

Producția maximă de miere este realizată în perioada lunilor aprilie-august, când dl. Lung pleacă în pastorală, în general in sudul țării alegând trasee în funcție de tipul de miere ce urmează a fi produs, miere de rapiță, de salcâm, de tei, de pădure, de floarea soarelui sau polifloră. Mierea produsă este ulterior îmbuteliată și comercializată în borcane speciale și etichetate.

Producția apicolă incluzând miere, propolis, lăptișor de matcă, polen, faguri, siropuri de cătină și merișoare este vândută en-gros sau în târguri și piețe din județele Brașov și Sibiu. Totodată, familia Lung a dezvoltat o colaborare cu un procesator din Făgăraș comercializând astfel producția de miere și către Germania.

În perioada aceasta dl. Lung livrează personal produsele sale clienților fideli din județul Brașov.

Colaborarea cu OMRO a început în 2008 iar creditele accesate au fost folosite pentru diverse cheltuieli și investiții în activitate, respectiv la achiziționarea unei autoutilitare pentru transportul stupilor.

”A existat mereu o încredere reciprocă în relația cu consilierul de credite iar acest lucru a dus la o colaborare cu OMRO de lungă durată de care sunt mulțumit. Atât dobânda cât și nivelul de garantare consider că sunt acceptabile. De fiecare dată am primit creditele rapid și fără a întâmpina dificultăți.”

Daniel Lung, Apicultor

WhatsApp Image 2020-03-06 at 10.58.58.jp

Familia Marinkas locuiește într-o localitate din judetul Bihor, la aproximativ 25 km de Oradea. Începând din anul 2005 desfășoară mai multe activități în domeniul agricol: creșterea animalelor, cultura terenului, prestări servicii agricole respectiv comerț cu produsele agricole procesate.

Familia deține un efectiv de 25 vaci de lapte, 150 de oi, lucrează aproximativ 25 ha teren și deține un magazin de produse bio.

Laptele obținut de la vaci este vândut sub diferite forme (lapte, brânză, smântână). În preajma sărbătorilor Pascale vinde și miei, iar cu veniturile încasate achiziționează inputuri pentru cultura terenurilor. Întreaga hrană a animalelor este asigurată de pe suprafețele lucrate unde cultivă porumb, orz, grâu și lucernă.

Magazinul cu produse bio a fost deschis recent și este gestionat de dna. Marinkas. Comercializează în special legume și produse lactate din producția proprie.

Colaborarea cu OMRO a început în 2011 iar creditele accesate au fost folosite în dezvoltarea activității pentru diverse constructii, achiziție de utilaje. 

”Suntem foarte mulțumiți de colaborarea pe care o avem cu OMRO, este o instituție de încredere cu care se poate colabora. Am fost serviți mereu foarte rapid, am primit informații și explicații clare cu privire la creditele accesate. Apreciem în mod deosebit colaborarea pe care o avem cu consilierul nostru de credite.”

Simona Marinkas, Eldy's Bio

bottom of page