shutterstock_611242496.jpg

Agriculture Loans for small farmers up to RON 75,000 with personal guarantee

 • You get the approval within 3 days after submitting the required documents

 • Fixed interest rate

 • Up to 3 month grace period for investment loans

Request a personalized offer for your business activity

Your request will be analysed and you will be contacted by our Loan Advisers in maximum 24 hours.

Loans for working capital

- sowing, fertilization, herbicide use;
- purchase of animals;
- financing of short-term expenditure (fuel, spare parts, lease, animal feed, etc.);

Loans for investments

- purchase of equipment, new or second-hand equipment;
- the purchase of land, real estates, animal breeding or dairy
animals;
- construction of warehouses, stables;

Eligible customers: agricultural producers, registered sole traders (PFA), individual companies (II), family owned companies (IF), limited liability companies (SRL), agricultural producer associations with

 • minimum 6 months of activity

 • a turnover of maximum 2 million Euro at the date of the last balance sheet

 • maximum 9 employees

 • head office, domicile and activity in Romania 

 

Amount: between 5,000 - 75,000 RON for working capital and 10,000 - 75,000 RON for investments 

Reimbursement period:

 • maximum 24 months for working capital

 • maximum 36 onths for investments

Interest and charges: fixed interest rate, a financing fee charged upon loan granting, monthly management fee

Securities:

 • personal securities

 • EaSI guarantee

Useful information:

 • you benefit from assistance in preparing the file and throughout the credit process

 • fast analysis, the loan is approved in maximum 3 days after submitting all documents 

 • you know from the start all the costs

Calculate the installment for the desired amount and reimbursement period:

The calculated installment is estimated.

Find out the stories of other entrepreneurs

WhatsApp Image 2020-04-09 at 20.48.30 -

Ferma apicolă a familiei Lung din județul Brașov a început să se dezvolte începând cu anul 2001.  Producerea mierii de albine a fost inițial o activitate învățată de la rude, dar care s-a perfecționat în timp devenind o pasiune și o afacere cu peste 200 de stupi.

Producția maximă de miere este realizată în perioada lunilor aprilie-august, când dl. Lung pleacă în pastorală, în general in sudul țării alegând trasee în funcție de tipul de miere ce urmează a fi produs, miere de rapiță, de salcâm, de tei, de pădure, de floarea soarelui sau polifloră. Mierea produsă este ulterior îmbuteliată și comercializată în borcane speciale și etichetate.

Producția apicolă incluzând miere, propolis, lăptișor de matcă, polen, faguri, siropuri de cătină și merișoare este vândută en-gros sau în târguri și piețe din județele Brașov și Sibiu. Totodată, familia Lung a dezvoltat o colaborare cu un procesator din Făgăraș comercializând astfel producția de miere și către Germania.

În perioada aceasta dl. Lung livrează personal produsele sale clienților fideli din județul Brașov.

Colaborarea cu OMRO a început în 2008 iar creditele accesate au fost folosite pentru diverse cheltuieli și investiții în activitate, respectiv la achiziționarea unei autoutilitare pentru transportul stupilor.

”A existat mereu o încredere reciprocă în relația cu consilierul de credite iar acest lucru a dus la o colaborare cu OMRO de lungă durată de care sunt mulțumit. Atât dobânda cât și nivelul de garantare consider că sunt acceptabile. De fiecare dată am primit creditele rapid și fără a întâmpina dificultăți.”

Daniel Lung, Apicultor

Familia Marinkas locuiește într-o localitate din judetul Bihor, la aproximativ 25 km de Oradea. Începând din anul 2005 desfășoară mai multe activități în domeniul agricol: creșterea animalelor, cultura terenului, prestări servicii agricole respectiv comerț cu produsele agricole procesate.

Familia deține un efectiv de 25 vaci de lapte, 150 de oi, lucrează aproximativ 25 ha teren și deține un magazin de produse bio.

Laptele obținut de la vaci este vândut sub diferite forme (lapte, brânză, smântână). În preajma sărbătorilor Pascale vinde și miei, iar cu veniturile încasate achiziționează inputuri pentru cultura terenurilor. Întreaga hrană a animalelor este asigurată de pe suprafețele lucrate unde cultivă porumb, orz, grâu și lucernă.

Magazinul cu produse bio a fost deschis recent și este gestionat de dna. Marinkas. Comercializează în special legume și produse lactate din producția proprie.

Colaborarea cu OMRO a început în 2011 iar creditele accesate au fost folosite în dezvoltarea activității pentru diverse constructii, achiziție de utilaje. 

”Suntem foarte mulțumiți de colaborarea pe care o avem cu OMRO, este o instituție de încredere cu care se poate colabora. Am fost serviți mereu foarte rapid, am primit informații și explicații clare cu privire la creditele accesate. Apreciem în mod deosebit colaborarea pe care o avem cu consilierul nostru de credite.”

Simona Marinkas, Eldy's Bio

© 2018 OMRO IFN S.A.