Hitelek a kistermelőknek 240.000 lejig

  • Hitelkérés jóváhagyása a szükséges iratok letétele után legtöbb 3 nap

  • A részletek fizetése a termelés eladásából származó bevételekkel arányosan történik

  • Segítünk és rugalmasak vagyunk a dokumentáció előkészítésében és a hitelkérelem elbírálásában

Kérjen személyre szabott ajánlatot

Az Ön kérése elemzésre kerül, és maximum 24 órán belül hitelügynökeinken keresztül kapcsolatba lépünk Önnel a részletkérdések megbeszélése érdekében.

Forgotőke hitelek

- vásárolni vetőmagokat, műtrágyát, növényvédő szereket, haszonállatokat;
- finanszírozni rövid távú költségeid (üzemanyag, csere alkatrészek,
állati táplálék vásárlása, stb.)

Beruházási hitelek

- vásárolni berendezéseket, másodkézből illetve új mezőgazdasági
gépeket;
- vásárolni telket, ingatlant vagy állatokat tejtermék,
illetve tenyésztés szempontjából;
- epíteni raktárhelyiséget, istállót;
- refinanszírozni az utóbbi 12 hónap befektetéseit, melyeket
önerőből finanszíroztál;
- refinanszírozni hiteled azonos céllal más banktól
vagy mikrohitelezési intézménytől;

Jogosult ügyfelek: engedéllyel rendelkező magánszemélyek (PFA), egyéni- vagy családi vállalkozók (II, IF), korlátolt felelősségű társaságok (SRL), részvénytársaságok (SA), szabad foglalkozású személyek, mezőgazdasági termelők, egyéb mezőgazdasági szővetkezetek tagjai is, akik vállalkozása legkevesebb 6 hónapos régiséggel rendelkezik

Összeg: 5.000 - 120.000 LEJ között forgótőkére és 10.000 - 240.000 LEJ között befektetésre, fejlesztésre, vállalkozásod régiségének függvényében

Visszatérítési időszak: 

  • 3 – 24 hónap (a mikrohitel és a kamat értékét csak az érettség után vagy a termelés értékesítéséből származó jövedelem bevételekor törleszted)

  • 3 – 42 hónap, türelmi idő megadásának lehetőségével. A törlesztési időszak rugalmas (havi/negyedévi/félévi illetve évi törlesztési ütemezés), a fizetés rugalmas, tevékenységtől függően és az értékesített termeléshez viszonyítva

Kamat és kezelési költség: fix kamatláb az első 6 hónapban és egyszeri kezelési költség, amelyet a jóváhagyott összegből tartunk vissza

Garanciákkézizálog létesítése felszerelésekre, gépekre, különböző járművekre, munkaeszközökre, stb., jelzálog létesítése épületekre, bel- és kültelkekre, mezőgazdasági területekre, személyes garanciák vállalása.

A 45.000 lej összegig tartó kölcsönök személyes garanciával garantálhatók, 100.000 lejig tartó hitelek pedig ingó garanciákkal garantálhatók (anélkül, hogy az ingatlangaranciák kötelezőek lennének).

Elfogadott jövedelmek: mezőgazdasági termékek, termés, állatok eladásából származó jövedelem, illetve elvégzett munkák, mezőgazdasági szolgáltatásokból vagy különböző tevékenységekből adódó jövedelmek

Hasznos információk:

  • ez a hitelt más, általunk forgalmazott hitelfajtákkal együtt is igényelhető és lefolytatható

  • Tanácsadást nyújtunk a dokumentáció előkészítésében, valamint a hitelezés egész folyamata alatt

  • Hitelbírálatunkat gyorsaság jellemzi, a hitelvonalat legtöbb, a teljes dokumentáció letételétől számított 3 nap alatt jóváhagyjuk

  • Előre tudja a hitellel járó összes költséget

  • Nincsenek értékbecsléssel vagy garanciák biztosításával kapcsolatos kiadások

Számolja ki havi részletét az Ön által igényelt összegnek és törlesztési időszaknak megfelelően:

A kiszámolt havi részlet tájékoztató jellegű.

​Egy kezelési költség kerül felszámításra, amely vissza lesz tartva a kapott összegből.

Ismerje meg más vállalkozók történeteit

WhatsApp Image 2020-04-09 at 20.48.30 -

A Brassó megyében élő Lung család méhészeti farmja 2001 óta folyamatosan fejlődik. A méztermelés kezdetben a rokonok által megtanult tevékenység volt, amely idővel szenvedéllyé és több mint 200 méhkaptáras vállalkozássá alakult,.

A méz maximális termelése április-augusztus hónapokban valósul meg, amikor Lung úr általában az ország déli részére megy, olyan útvonalon, ami a termelendő méz típusától függ, akár repcemag, akác, hárs, erdő, napraforgó vagy polifóra. Az előállított mézet ezután palackozzák majd a kereskedelembe kerül speciális palackokban és címkézéssel.

A méhészeti termékek, beleértve a méz, propolisz, méhpempő, pollen, lép, homoktövis- és vörösáfonya- szirup a nagykereskedelemben, illetve vásárokon és piacokon kerülnek forgalomba Brassó és Nagyszeben megyékben. Ugyanakkor a Lung család együttműködést alakított ki egy fogarasi feldolgozóval, így a mézes termékeit Németország fele is értékesítheti.

Ebben az időszakban Lung úr személyesen szállítja termékeit a Brassó megyei hűséges vevőinek.

Az OMRO-val való együttműködés 2008-ban kezdődött, és a rendelkezésre álló hiteleket különféle kiadásokhoz és tevékenységi beruházásokhoz használták fel, illetve kaptárszállítási szállítóeszköz megvásárlására.

“Mindig volt egy kölcsönös bizalmi kapcsolatom a hiteltanácsadóval ami egy olyan hosszútávú együttműködéshez vezetett az Omroval, amivel meg vagyok elégedve. Mind a kamatot, mind a lefedettségi garanciákat elfogadhatónak találom. Minden alkalommal kaptam kölcsönt gyorsan és nehézség nélkül.”

Daniel Lung, Méhész

A Marinkas család egy Bihar megyei,  Nagyváradtól kb. 25 km-re lévő  faluban lakik. 2005 óta számos mezőgazdasági tevékenységet folytat: állattenyésztést, földművelést, mezőgazdasági szolgáltatásokat és a feldolgozott mezőgazdasági termékek kereskedelmét.

A család 25 tejelő tehenet, 150 juhot tart, körülbelül 25 ha földterülettel rendelkezik, és egy biotermékeket árusító üzletet is üzemeltet.

A tehenektől nyert tejet különféle formában értékesíti (tej, sajt, tejszín). A húsvéti ünnepek körül bárányokat árul, és bevételével beszerzi a földműveléshez szükséges anyagokat. Az összes takarmányt a megművelt területekről biztosítja, amiken kukoricát, árpát, búzát és lucernát termeszt.

Nemrég nyílt meg a biotermékeket árusító üzletük, amelyet Marinkas asszony vezet. Főleg zöldségféléket és tejtermékeket értékesít saját termeléséből.

Közreműködésük az Omroval 2011-ben kezdődött, és a kapott hiteleket fejlesztési munkákra, építkezésre, berendezések vásárlása fordították.

“Nagyon örülünk az OMRO-val való együttműködésnek, ez egy megbízható intézmény, amellyel együttműködhetünk. Mindig nagyon gyorsan kiszolgáltak, világos információkat és magyarázatokat kaptunk a kapott hitelekkel kapcsolatban. Mi különösen nagyra értékeljük az együttműködést  a hitelezési tanácsadónkkal.”

Simona Marinkas, Eldy's Bio