top of page

Credite cu Garanție EaSI

Ce este Garanția EaSI?

Garanție oferită de Uniunea Europeană prin intermediul Fondului European de Investiții (FEI) - Programul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Inovare Socială (EaSI)

Cine poate beneficia de Garanția EaSI?

Instrumentul de garantare EaSI este dedicat întreprinderilor cu sediul și activitatea în România, care desfășoară activității în domeniile comerț, producție, transport, construcții, servicii și agricultură indiferent de forma de organizare, și care au:

- un număr de maxim 9 angajați

- o cifră de afaceri de maxim 2 milioane de Euro la data depunerii ultimului bilanț

Creditele cu garanție EaSI se acordă în lei pentru finanțarea capitalului de lucru, a nevoilor urgente, respectiv pentru diverse investiții în cadrul activității. Garanția EaSI acoperă 80% din valoarea creditului, diferența de 20% fiind garantată cu o garanție personală.

Cum pot accesa produse de creditare cu Garanția EaSI?

Creditele acordate în baza garanției EaSI pot fi solicitate online pe www.filbo.ro, noua platformă digitală OMRO care își propune să ofere access la finanțare într-un mod 100% online și cât mai simplu posibil.

1. Filbo_FullLogo.jpg
images.png
614JLqsvMoL._AC_SL1500_.jpg
aOUAxMRF_400x400.jpg

Finanțarea pentru care se acordă sprijin beneficiază de sprijinul Uniunii Europene în cadrul mecanismului de garantare stabilit în temeiul Regulamentului (UE) nr. 1296/2013 al Parlamentului European și al Consiliului de instituire a unui program al Uniunii pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială („EaSI”) și în cadrul Fondului european pentru investiții strategice („FEIS”), instituit în cadrul planului de investiții pentru Europa. Scopul FEIS este de a contribui la susținerea finanțării și a punerii în aplicare a investițiilor productive în Uniunea Europeana și de a facilita accesul la finanțare. Informații suplimentare despre FEIS sunt disponibile pe site-ul Comisiei Europene și pe Twitter (#investEU). Garanțiile creditelor din cadrul programului EaSI sunt finanțate de Comisia Europeană și gestionate de Fondul European de Investiții.

bottom of page