top of page

Noutăți

În acest moment nu sunt posturi disponibile

ibrahim-rifath-OApHds2yEGQ-unsplash.jpg

28 Ianuarie 2020

OMRO încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

SSIF Goldring împreună cu BRK Financial Group Group în calitate de distribuitor, au finalizat cu succes un plasament privat de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN SA.

 

Obligațiunile denominate în EUR, au rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an, sunt subordonate, nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile cu scadență la 5 ani, au fost achizitionate de un număr de 8 investitori profesionali.

 

Compania își propune să sprijine dezvoltarea inițiativelor antreprenoriale din România, atât prin metode tradiționale cât și prin introducerea de soluții digitale inovative. OMRO se află în plin proces de transformare strategică, susținut de o serie de investiții majore în digitalizare și infrastructură IT, precum și de parteneriate cu instituții de referință pentru finanțarea activității, precum Fondul European de Investiții, care a devenit un partener de finanțare cheie printr-un credit subordonat pe 10 ani acordat în anul 2019 în baza programului EaSI Capacity Building.

 

"Suntem bucuroși să anunțăm astăzi finalizarea cu succes a emisiunii noastre inaugurale de obligațiuni. Am observat un nivel semnificativ de interes cu privire la obligațiunile OMRO pe 5 ani, ceea ce subliniază încrederea pe care piața o are în modelul nostru de afaceri, echipa de management și principiile noastre fundamentale ce îmbină microfinanțarea și digitalizarea financiară. Intenționăm să folosim și de acum înainte piața de capital pentru finanțarea creșterii afacerii.” - Paul Panciu, Președinte Consiliu de Administrație OMRO IFN SA.

OMRO este o instituție financiară nebancară română ce oferă servicii de creditare pentru finanțarea afacerilor întreprinderilor mici și mijlocii și a inițiativelor antreprenoriale. Înființată în 1994 și înscrisă în Registrul General al instituțiilor financiare nebancare al Băncii Naționale a României din 2007, OMRO a acordat până în prezent credite de peste 80M EUR. 

 

”Având în vedere specificul investitorilor țintiți în cadrul ofertei, reușita plasamentului este pentru Goldring o nouă premieră, reușită ce ne încurajează să identificăm și să oferim clienților noștri noi alternative de investiții. Succesul ultimelor oferte de obligațiuni arată interesul ridicat al investitorilor de pe piața de capital din România față de instrumentele financiare cu venit fix, interes ce impulsionează și companiile să aleagă această metodă de finanțare.” - Virgil Zahan, Director General al Goldring

 

“Ne bucurăm să vedem tot mai multe societăți care utilizează piața de capital pentru a-și diversifica sursele de finanțare, cât și interesul în creștere din partea investitorilor pentru achiziția de obligațiuni. În perioada următoare mă aștept să crească rolul pieței de capital ca și sursă de finanțare pentru activitatea societăților “ - Răzvan Raț, Director General Adjunct al BRK Financial Group

bottom of page