Noutăți

În acest moment nu sunt posturi disponibile

ibrahim-rifath-OApHds2yEGQ-unsplash.jpg

2020. január 28.

Az OMRO sikeresen teljesítette a 2.000.000 EUR összértékű kötvénykibocsátását

Az SSIF Goldring együtt a BRK Financial Grouppal, mint közvetítő, sikeresen befejezte az OMRO IFN SA által kibocsátott vállalati kötvények magánbefektetését.

 

Az euróban denominált, alárendelt, nyilvántartásba vett, dematerializált, nem konvertibilis és nem konvertálható, 5 éves lejáratú kötvényeket, amelyek félévente fizetendő fix kamatlába évi 7,5%, 8 professzionális befektető vásárolta meg.

 

A társaság célja, hogy támogassa a vállalkozói kezdeményezések fejlesztését Romániában, mind a hagyományos módszerekkel, mind innovatív digitális megoldások bevezetésével. Az OMRO stratégiai átalakulás alatt áll, amelyet a digitalizálásba és az IT-infrastruktúrába irányuló jelentős beruházások sorozata jellemez, valamint a tevékenység finanszírozását szolgáló vezető intézményekkel, például az Európai Beruházási Alappal való partnerség, amely kiemelkedő finanszírozási társsá vált egy 2019-ben szerződött tízéves alárendelt kölcsön, az EaSI Kapacitásépítési program alapján.

 

"Örömmel jelentjük be a kötvénykibocsátásunk felavatásának sikeres befejezését. Jelentős érdeklődést tapasztaltunk az OMRO ötéves futamidejű kötvényei iránt, ami aláhúzza a piacnak az üzleti modellünkbe, a vezetőségi csapatba. és a mikrofinanszírozást és a pénzügyi digitalizációt ötvöző alapelveinkbe vetett bizalmát. Mostantól a tőkepiacot kívánjuk használni az üzleti növekedés finanszírozására."- mondta Paul Panciu, az OMRO IFN SA vezetőtanácsának elnöke.

 

Az OMRO egy román nem banki pénzügyi intézmény, amely hitelszolgáltatást nyújt kis- és középvállalkozások, valamint vállalkozói kezdeményezések finanszírozására. Az 1994-ben alapított, és 2007-ben a Román Nemzeti Bank nem banki pénzügyi intézményeinek általános nyilvántartásába bejegyzett OMRO eddig 80 millió eurót meghaladó kölcsönöket nyújtott.

  

 

„Tekintettel a célzott befektetők sajátosságaira az ajánlaton belül, a befektetés sikere a Goldring számára is egy új kezdet, mely arra ösztönöz bennünket, hogy új befektetési alternatívák ismerjünk fel és kínáljunk ügyfeleinknek. A legutóbbi kötvény- ajánlatok sikere azt mutatja, hogy a befektetők nagy érdeklődést mutatnak a román tőkepiacon a fix kamatozású pénzügyi eszközök iránt, ami arra készteti a vállalatokat, hogy válasszák ezt a finanszírozási módot. ”- Virgil Zahan, a Goldring ügyvezető igazgatója

 

 

„Örömmel látjuk, hogy egyre több társaság használja fel a tőkepiacot finanszírozási forrásainak változatossá tételére, valamint a befektetők növekvő érdeklődését a kötvények vásárlására. A következő időszakban várom, hogy megnövekedjen a tőkepiac szerepe a társaságok tevékenységének finanszírozási forrására nézve." Razvan Rat - a BRK Financial Group vezérigazgató-helyettese.