top of page

Noutăți

În acest moment nu sunt posturi disponibile

Facebook video.png

29 Mai 2020

OMRO IFN S.A. finalizează o nouă rundă de finanțare 

OMRO IFN S.A., compania mamă a Filbo (www.filbo.ro), o platformă online de creditare, anunță o nouă rundă de finanțare din partea Helenos, un fond privat de investiții belgian, gestionat de Inpulse Investment Management, care va permite platformei digitale să își consolideze operațiunile, să crească baza de clienți și să susțină în continuare investițiile în fintech de ultimă generație.

Filbo este identitatea digitală a OMRO, axată pe acordarea de împrumuturi online pentru a ajuta micii întreprinzători să își dezvolte operațiunile și activitatea, prin intermediul unui proces inovativ și eficient realizat complet digital.

 

"Sectorul fintech este un element critic în dezvoltarea economiei digitale în România. Utilizând tehnologii de ultima generatie, Filbo complementează analiza financiară tradițională și eficientizează procesul de aplicare la un credit, oferind comoditate și accesibilitate clienților eligibili dar care nu au fost deserviți de sistemul bancar tradițional” - Nicolas Blondeau, Manager Helenos.

 

Pe parcursul anilor, OMRO a acordat împrumuturi de peste 80 milioane de Euro la peste 10.000 de mici antreprenori și liberi profesioniști din România. OMRO intenționează să dezvolte în continuare platforma pentru alte mii de utilizatori prin intermediul produsului său digital, www.filbo.ro  

 

"Există o nevoie semnificativă de finanțare a micilor afaceri în România, în special având în vedere criza economică indusă de pandemia actuală. Segmentul micro reprezintă peste 90% din afacerile din România și este coloana vertebrală a economiei, dar a fost trecut cu vederea de către sistemul bancar. Nouă rundă de finanțare reprezintă o validare suplimentară a modelului nostru de business și ne permite să beneficiem în mod semnificativ de capitalul Helenos, dar totodată de cunoștințele si experiența lor pentru a extinde și a continua îmbunătățirea produselor noastre tradiționale, precum și a produselor digitale și a experienței oferite clienților.” Paul Panciu, Președintele Consiliului de Administrație OMRO IFN S.A.

stock-market-2616931_1920 (1).jpg

22 Aprilie 2020

Obligatiunile OMRO IFN intra la tranzactionare pe SMT-ul BVB in data de 23 aprilie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca joi, 23 aprilie, vor intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB obligatiunile denominate in euro emise de OMRO IFN Targu Mures (simbol bursier – OMRO25E si ISIN - RO4R4ZQYFZD7), una dintre primele institutii de microfinantare infiintate in Romania.

Caracteristicile acestora sunt prezentate mai jos.

Valoarea emisiunii (euro):  2.000.000

Numar de obligatiuni: 10.000

Valoare nominala: 200 euro/ obligatiune

Dobanda: 7,5% p.a. fixa, platibila semestrial

Data emiterii: 29 ianuarie 2020

Maturitate: 29 ianuarie 2025

Obligatiunile au fost cumparate de 8 investitori profesionali, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali, intr-un plasament privat.

Plasamentul privat a fost intermediat de Goldring si BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligatiunilor la tranzactionare a fost asistata de Goldring, in calitate de Consultant Autorizat.

Sursa: http://www.bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/PressItem/Obligatiunile-OMRO-IFN-intra-la-tranzactionare-pe-SMT-ul-BVB-in-data-de-23-aprilie/5106

WhatsApp Image 2020-03-04 at 11.46.00 AM

5 Martie 2020

Întâlnire pentru dezvoltarea comunităților din Județul Mehedinți

Weekend-ul trecut colegii noștri, Directorul de Dezvoltare și Consilierul de Credite responsabil de județele Dolj, Mehedinți, Gorj și Olt au participat la o întâlnire organizată în localitatea Isverna, județul Mehedinți cu aproximativ 30 de întreprinzători din comunele Isverna și Ponoarele. Întâlnirea a fost organizată de către Dl. Victor Ploscaru - Consultant Fonduri UE și StartUp, Co-fondator al Cluster-ului Isverna și Dl. Marian Balaci – Proprietar ar Pensiunii Steaua Munților din Isverna. S-au alăturat întâlnirii și reprezentanți ai autorităților locale, Viceprimarul comunei Ponoarele și Secretarul Primăriei Balta.

Scopul principal al organizatorilor a fost găsirea de modalități concrete prin care și noi ca și instituție să putem contribui la dezvoltarea comunității locale și a afacerilor din această zonă. Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat prezentarea activității de microfinanțare, implicit prezentarea activității OMRO, discuții și întrebări pe marginea a diverse cazuri particulare de microcreditare și discuții privind situația cadastrală din zonă.

 

Mulțumim organizatorilor pentru invitație și pentru buna organizare a întâlnirii!

ibrahim-rifath-OApHds2yEGQ-unsplash.jpg

28 Ianuarie 2020

OMRO încheie cu succes o emisiune de obligațiuni în valoare totală de 2.000.000 EUR

SSIF Goldring împreună cu BRK Financial Group Group în calitate de distribuitor, au finalizat cu succes un plasament privat de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN SA

 

Obligațiunile denominate în EUR, au rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an, sunt subordonate, nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile cu scadență la 5 ani, au fost achizitionate de un număr de 8 investitori profesionali.

post RO.png

20 Octombrie 2019

OMRO IFN S.A. sărbătorește Ziua Europeană a Microfinanțării

OMRO susține microfinanțarea și se alătură inițiativei europene lansată de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și sărbătorește în 20 octombrie, Ziua Microfinanțării, alături de clienții săi.

Data de 20 octombrie a devenit sărbătoarea europeană a microfinanțării începând cu anul 2015 la inițiativa European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC). 

Copy of OMRO posts (9).png

25 Septembrie 2019

Participare la Târgul Apulum Agraria

Weekendul 20-22 septembrie am fost prezenți la Târgul Apulum Agraria organizat de Consiliul Județean Alba. ​Ne-am bucurat să ne întâlnim cu fermieri, producători, specialiști din domeniul agricol, furnizori de mașini-unelte, să discutăm despre activitatea pe care o desfășoară și să le oferim soluții pentru dezvoltarea acesteia.

 

Felicitări organizatorilor pentru un eveniment deosebit și mulțumim pentru oportunitatea de a participa!

pt website (1).png

28 Iunie 2019

OMRO va dispune de o capacitate mai mare de a acorda microcredite întreprinderilor mici

Datorită sprijinului financiar din cadrul Componentei investiționale pentru consolidarea capacităților a EaSI, care este gestionată de Fondul European de Investiții (FEI) în numele Comisiei Europene, OMRO va dispune de o capacitate mai mare de a acorda microcredite întreprinderilor mici. 

Directorul general al OMRO IFN, János Bereczki, a declarat: „Considerăm că experiența clienților, viteza de procesare, flexibilitatea, calitatea subscrierii și relațiile sunt esențiale pentru succesul microîntreprinderilor. Salutăm implicarea UE în sprijinirea microantreprenorilor, deoarece, cu ajutorul unor instrumente precum Componenta investițională pentru consolidarea capacităților din cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială, putem deservi acum mai mulți clienți oferindu-le soluții financiare. ”

pt website.png

13 Iunie 2019

Conferința anuală EMN

În 6 iunie a avut loc în Viena cea de-a 16-a conferința anuală organizată de European Microfinance Network (EMN). Reprezentantul instituției noastre a participat la acest eveniment alături de peste 200 de participanți din 25 de țări.

Conferința din acest an s-a axat pe networking, inspirație și dezvoltare. Agenda evenimentului a inclus sesiuni de dezvoltare personală și profesională, întâlniri care să faciliteze colaborările între instituțiile reprezentate, sesiuni de networking și prezentări inspiraționale.

MFC Conference.png

3 Iunie 2019

Conferința anuală MFC

În perioada 29-31 Mai, reprezentanți ai instituției noastre au participat la conferința anuală organizată de Microfinance Center (MFC) în Istanbul.

Cea de-a 22-a conferință MFC a abordat aspectul practic al digitalizării în sectorul financiar prin studii de caz, analize ale tendințelor și discuții privind cele mai bune practici. Agenda conferinței a inclus mai multe sesiuni, workshop-uri, discuții și întâlniri în cadrul cărora au fost analizate diferite aspecte ale digitalizării pentru incluziunea financiară.

Toate informațiile și discuțiile au pus accentul pe dezvoltarea unor strategii eficiente în ceea ce privește digitalizarea în instituțiile financiare, strategii pe care și noi la rândul nostru dorim să le implementăm în cadrul activității noastre, pentru a veni și mai mult în sprijinul clienților.

Facebook video.png

20 Mai 2019

Participare la expoziția agricolă AgroMania

Weekend-ul acesta am fost prezenți la expoziția agricolă și de animalele AgroMania, organizată în Dumbrăvioara, județul Mureș de către Consiliul de conciliere a tineretului din județul Mureș (MIET) și Fundația Pro Economica.

Ne-am bucurat să ne întâlnim cu fermierii și micii producători agricoli, să discutăm despre activitatea pe care o desfășoară și să le oferim soluții pentru dezvoltarea acesteia.

 În total, în cele două zile ale expoziției, conform informațiilor oferite de organizatori, au fost aproximativ 8000 de participanți. Felicitări organizatorilor pentru un eveniment deosebit! Mulțumim pentru invitație și pentru buna organizare a expoziției.

OMRO posts (2).png

8 Mai 2019

OMRO a obținut de la Comisia Europeană certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită pentru acordarea de microcredite

OMRO a obținut din partea Comisiei Europene, certificarea privind respectarea Codului European de bună conduită pentru acordarea de microcredite, alăturându-se astfel celor 24 de organizații de microcreditare din țările Uniunii Europene, respectiv celor 7 organizații din România care erau certificate la sfârșitul lunii martie.

OMRO a făcut dovada respectării clauzelor stabilite de Codul European pentru sectorul de microcreditare obținând punctajul necesar pentru conformitate, respectând 94% din clauzele aplicabile codului. Pentru a se conforma Codului, organizațiile trebuie să respecte 80% din clauzele aplicabile.

pt website.png

4 Aprilie 2019

Devenim mai buni atunci când învățăm

Noi, echipa OMRO suntem conștienți de importanța învățării continue. Pentru a fi mereu pregătiți să oferim cele mai bune soluții clienților noștri, echipa de vânzări a început luna aprilie cu o sesiune de pregătire în domeniu. Am profitat de această ocazie să le urăm bun venit în echipa noastră și colegilor din Iași, Pitești și Craiova care s-au alăturat recent companiei, odată cu extinderea activității OMRO în țară.

A fost o bună ocazie pentru noi toți, ca fiecare să împărtășească din experiența sa și totodată să descoperim împreună cum putem fi mai buni în activitatea pe care o desfășurăm. Ne-am bucurat să o avem alături de noi și pe fondatoarea L.E.E. România, un start-up în domeniul educației și totodată autoarea cărții recent lansate ”Învață vânzări din greșelile mele”, Loredana Elena Egri, care ne-a împărtășit la rândul ei din experiența proprie și ne-a susținut și facilitat procesul de învățare.

imagine pentru postare-news.png

7 Martie 2019

Parteneriat cu echipa Blue Royal Comunication SRL

Ne bucurăm să începem luna martie prin încheierea unui parteneriat cu echipa Blue Royal Comunication SRL, distribuitor de case de marcat cu jurnal electronic, pentru taximetrie – Equinox P.

Conform OUG 28/1999 actualizată, toți operatorilor economici din România sunt obligați să folosească doar aparate de marcat electronice fiscale cu dispozitiv de memorare a jurnalului electronic. Aceste prevederi se aplică și taximetriștilor, întrucât taximetrul este un aparat fiscal.

Untitled design.png

25 Februarie 2019

Ne-am alăturat rețelei European Microfinance Network

Luna aceasta OMRO s-a alăturat rețelei europene de microfinanțare (European Microfinance Network – EMN), organizaţie care promovează soluţii de microfinanţare în Uniunea Europeană. OMRO face astfel parte dintr-o rețea alături de 113 membrii din 25 de țări, rețea care are ca obiectiv principal promovarea microfinanţării ca și instrument de creştere economică şi coeziune socială, oferind persoanelor excluse serviciilor financiare formale, posibilitatea de a obţine microcredite, în scopul de a genera venituri prin angajarea în activităţi productive destinate extinderii.

Totodată, un reprezentant OMRO a participat în 7 februarie la o vizită de studiu la Qredits în Olanda. Obiectivul principal al acestui eveniment a fost de a promova bunele practici în ceea ce privește strategia și modelele de afaceri pentru instituțiile de microcreditare. Evenimentul a fost organizat în special pentru instituțiile care doresc să își îmbunătățească activitatea implementând mai mult tehnologia în cadrul operațiunilor pe care le desfășoară.

Facebook video.png

19 Octombrie 2018

OMRO IFN S.A. sărbătorește Ziua Europeană a Microfinanțării

OMRO susține microfinanțarea și se alătură inițiativei europene lansată de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și sărbătorește în 20 octombrie, Ziua Microfinanțării, alături de clienții săi.

Data de 20 octombrie a devenit sărbătoarea europeană a microfinanțării începând cu anul 2015 la inițiativa European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC). 

Untitled design (1).png

9 Octombrie 2018

Conferința anuală MFC-EMN

În perioada 3-5 Octombrie, reprezentanți ai instituției noastre au participat la conferința anuală organizată de Microfinance Center și European Microfinance Network.

Ediția din acest an s-a axat pe implicațiile revoluției digitale asupra incluziunii financiare și sociale. Discuțiile din cadrul evenimentului au vizat provocările și oportunitățile de digitalizare ale activității de microcreditare, modul în care misiunea noastră socială poate fi dezvoltată prin intermediul tehnologiei.

bottom of page