© 2018 OMRO IFN S.A.

Noutăți

În acest moment nu sunt posturi disponibile

OMRO IFN S.A. sărbătorește Ziua Europeană a Microfinanțării

20 Octombrie 2019

OMRO susține microfinanțarea și se alătură inițiativei europene lansată de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și sărbătorește în 20 octombrie, Ziua Microfinanțării, alături de clienții săi.

Data de 20 octombrie a devenit sărbătoarea europeană a microfinanțării începând cu anul 2015 la inițiativa European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC). 

Participare la Târgul Apulum Agraria

25 Septembrie 2019

Weekendul 20-22 septembrie am fost prezenți la Târgul Apulum Agraria organizat de Consiliul Județean Alba. ​Ne-am bucurat să ne întâlnim cu fermieri, producători, specialiști din domeniul agricol, furnizori de mașini-unelte, să discutăm despre activitatea pe care o desfășoară și să le oferim soluții pentru dezvoltarea acesteia.

 

Felicitări organizatorilor pentru un eveniment deosebit și mulțumim pentru oportunitatea de a participa!

OMRO va dispune de o capacitate mai mare de a acorda microcredite întreprinderilor mici

28 Iunie 2019

Datorită sprijinului financiar din cadrul Componentei investiționale pentru consolidarea capacităților a EaSI, care este gestionată de Fondul European de Investiții (FEI) în numele Comisiei Europene, OMRO va dispune de o capacitate mai mare de a acorda microcredite întreprinderilor mici. 

Directorul general al OMRO IFN, János Bereczki, a declarat: „Considerăm că experiența clienților, viteza de procesare, flexibilitatea, calitatea subscrierii și relațiile sunt esențiale pentru succesul microîntreprinderilor. Salutăm implicarea UE în sprijinirea microantreprenorilor, deoarece, cu ajutorul unor instrumente precum Componenta investițională pentru consolidarea capacităților din cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială, putem deservi acum mai mulți clienți oferindu-le soluții financiare. ”

Conferința anuală EMN

13 Iunie 2019

În 6 iunie a avut loc în Viena cea de-a 16-a conferința anuală organizată de European Microfinance Network (EMN). Reprezentantul instituției noastre a participat la acest eveniment alături de peste 200 de participanți din 25 de țări.

Conferința din acest an s-a axat pe networking, inspirație și dezvoltare. Agenda evenimentului a inclus sesiuni de dezvoltare personală și profesională, întâlniri care să faciliteze colaborările între instituțiile reprezentate, sesiuni de networking și prezentări inspiraționale.

Conferința anuală MFC

3 Iunie 2019

În perioada 29-31 Mai, reprezentanți ai instituției noastre au participat la conferința anuală organizată de Microfinance Center (MFC) în Istanbul.

Cea de-a 22-a conferință MFC a abordat aspectul practic al digitalizării în sectorul financiar prin studii de caz, analize ale tendințelor și discuții privind cele mai bune practici. Agenda conferinței a inclus mai multe sesiuni, workshop-uri, discuții și întâlniri în cadrul cărora au fost analizate diferite aspecte ale digitalizării pentru incluziunea financiară.

Toate informațiile și discuțiile au pus accentul pe dezvoltarea unor strategii eficiente în ceea ce privește digitalizarea în instituțiile financiare, strategii pe care și noi la rândul nostru dorim să le implementăm în cadrul activității noastre, pentru a veni și mai mult în sprijinul clienților.

Participare la expoziția agricolă AgroMania

20 Mai 2019

Weekend-ul acesta am fost prezenți la expoziția agricolă și de animalele AgroMania, organizată în Dumbrăvioara, județul Mureș de către Consiliul de conciliere a tineretului din județul Mureș (MIET) și Fundația Pro Economica.

Ne-am bucurat să ne întâlnim cu fermierii și micii producători agricoli, să discutăm despre activitatea pe care o desfășoară și să le oferim soluții pentru dezvoltarea acesteia.

 În total, în cele două zile ale expoziției, conform informațiilor oferite de organizatori, au fost aproximativ 8000 de participanți. Felicitări organizatorilor pentru un eveniment deosebit! Mulțumim pentru invitație și pentru buna organizare a expoziției.

OMRO a obținut de la Comisia Europeană certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită pentru acordarea de microcredite

8 Mai 2019

OMRO a obținut din partea Comisiei Europene, certificarea privind respectarea Codului European de bună conduită pentru acordarea de microcredite, alăturându-se astfel celor 24 de organizații de microcreditare din țările Uniunii Europene, respectiv celor 7 organizații din România care erau certificate la sfârșitul lunii martie.

OMRO a făcut dovada respectării clauzelor stabilite de Codul European pentru sectorul de microcreditare obținând punctajul necesar pentru conformitate, respectând 94% din clauzele aplicabile codului. Pentru a se conforma Codului, organizațiile trebuie să respecte 80% din clauzele aplicabile.

Devenim mai buni atunci când învățăm

4 Aprilie 2019

Noi, echipa OMRO suntem conștienți de importanța învățării continue. Pentru a fi mereu pregătiți să oferim cele mai bune soluții clienților noștri, echipa de vânzări a început luna aprilie cu o sesiune de pregătire în domeniu. Am profitat de această ocazie să le urăm bun venit în echipa noastră și colegilor din Iași, Pitești și Craiova care s-au alăturat recent companiei, odată cu extinderea activității OMRO în țară.

A fost o bună ocazie pentru noi toți, ca fiecare să împărtășească din experiența sa și totodată să descoperim împreună cum putem fi mai buni în activitatea pe care o desfășurăm. Ne-am bucurat să o avem alături de noi și pe fondatoarea L.E.E. România, un start-up în domeniul educației și totodată autoarea cărții recent lansate ”Învață vânzări din greșelile mele”, Loredana Elena Egri, care ne-a împărtășit la rândul ei din experiența proprie și ne-a susținut și facilitat procesul de învățare.

Parteneriat cu echipa Blue Royal Comunication SRL

7 Martie 2019

Ne bucurăm să începem luna martie prin încheierea unui parteneriat cu echipa Blue Royal Comunication SRL, distribuitor de case de marcat cu jurnal electronic, pentru taximetrie – Equinox P.

Conform OUG 28/1999 actualizată, toți operatorilor economici din România sunt obligați să folosească doar aparate de marcat electronice fiscale cu dispozitiv de memorare a jurnalului electronic. Aceste prevederi se aplică și taximetriștilor, întrucât taximetrul este un aparat fiscal.

Ne-am alăturat rețelei European Microfinance Network

25 Februarie 2019

Luna aceasta OMRO s-a alăturat rețelei europene de microfinanțare (European Microfinance Network – EMN), organizaţie care promovează soluţii de microfinanţare în Uniunea Europeană. OMRO face astfel parte dintr-o rețea alături de 113 membrii din 25 de țări, rețea care are ca obiectiv principal promovarea microfinanţării ca și instrument de creştere economică şi coeziune socială, oferind persoanelor excluse serviciilor financiare formale, posibilitatea de a obţine microcredite, în scopul de a genera venituri prin angajarea în activităţi productive destinate extinderii.

Totodată, un reprezentant OMRO a participat în 7 februarie la o vizită de studiu la Qredits în Olanda. Obiectivul principal al acestui eveniment a fost de a promova bunele practici în ceea ce privește strategia și modelele de afaceri pentru instituțiile de microcreditare. Evenimentul a fost organizat în special pentru instituțiile care doresc să își îmbunătățească activitatea implementând mai mult tehnologia în cadrul operațiunilor pe care le desfășoară.

OMRO IFN S.A. sărbătorește Ziua Europeană a Microfinanțării

19 Octombrie 2018

OMRO susține microfinanțarea și se alătură inițiativei europene lansată de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și sărbătorește în 20 octombrie, Ziua Microfinanțării, alături de clienții săi.

Data de 20 octombrie a devenit sărbătoarea europeană a microfinanțării începând cu anul 2015 la inițiativa European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC). 

Conferința anuală MFC-EMN

9 Octombrie 2018

În perioada 3-5 Octombrie, reprezentanți ai instituției noastre au participat la conferința anuală organizată de Microfinance Center și European Microfinance Network.

Ediția din acest an s-a axat pe implicațiile revoluției digitale asupra incluziunii financiare și sociale. Discuțiile din cadrul evenimentului au vizat provocările și oportunitățile de digitalizare ale activității de microcreditare, modul în care misiunea noastră socială poate fi dezvoltată prin intermediul tehnologiei.