Újdonságok

În acest moment nu sunt posturi disponibile

2018. október 19.

Az OMRO IFN S.A. (Rt.) megünnepelte a Mikrofinanszírozás Európai
Napját

Az OMRO támogatja a mikrofinanszírozást és felsorakozik a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) európai kezdeményezése mögé, október 20-án ügyfeleivel közösen ünnepelve a Mikrofinanszírozás Napját.


Október 20-a 2015. óta lett a mikrofinanszírozás európai ünnepe, a European Microfinance Network (EMN) és a  Microfinance Centre (MFC) kezdeményezésére.

A mikrofinanszírozás európai napja minden évben fel kívánja hívni a vállalkozók figyelmét a mikrofinanszírozás piaci jelenlétére, kedvező hatására a munkanélküliség és a szociális kirekesztés felszámolása területén, olyan keretet kíván biztosítani, ahol könnyebb legyen a tapasztalatcsere az európai mikrofinanszírozás területén és támogatni akarja az ehhez tartozó pénzintézetek tevékenységét.

Idén október 20-ának nem lesz jelmondata, hanem a híres egyenlet, az E=mc2 képezi az alapját. Mindenkinek ismerős Albert Einstein ezen egyenlete, az ő nevéről a kreativitás, az ihletettség, a képzelőerő jut eszünkbe. A mikrofinanszírozás területére átültetve, az E jelentése a vállalkozói készség (entrepreneurship), a felhatalmazó vezetés (empowerment), a munkaerő foglalkoztatása (employment) a mikrofinanszírozás eredményeképpen.

Az E=mc2 nem csak egy képlet. A hagyományos banki rendszerből kizártak hozzáférése a pénzügyi szolgáltatásokhoz, a további, nem pénzügyi szolgáltatásokkal együtt exponenciális hatással lehet a kedvezményezettek és a társadalom javára. Az idei konferencia arra összpontosított, hogy milyen hatással vannak a nem banki pénzintézetek a pénzügyi inklúzióra, tovább támogatva és bátorítva őket a vállalkozók fejlesztésében és a munkaerő foglalkoztatásában.

„Örömmel társulunk az EMN és a MFC idei kezdeményezéséhez és ünnepeljük a Mikrofinanszírozás Európai Napját. Közel akarunk lenni a kisvállalkozókhoz, felkínálni nekik azokat a pénzügyi megoldásokat, amelyekre szükségük van, támogatni vállalkozásaikat, hozzájárulva életük, családjaik és közösségeit átformálásához” – jelentette ki János Bereczki úr, az OMRO IFN S.A. (Rt.) vezérigazgatója.