top of page

Noutăți

În acest moment nu sunt posturi disponibile

OMRO posts (2).png

8 Mai 2019

OMRO a obținut de la Comisia Europeană certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită pentru acordarea de microcredite

OMRO a obținut din partea Comisiei Europene, certificarea privind respectarea Codului European de bună conduită pentru acordarea de microcredite, alăturându-se astfel celor 24 de organizații de microcreditare din țările Uniunii Europene, respectiv celor 7 organizații din România care erau certificate la sfârșitul lunii martie.

OMRO a făcut dovada respectării clauzelor stabilite de Codul European pentru sectorul de microcreditare obținând punctajul necesar pentru conformitate, respectând 94% din clauzele aplicabile codului. Pentru a se conforma Codului, organizațiile trebuie să respecte 80% din clauzele aplicabile.

Decizia de acordare a certificării a fost luată de Grupul de coordonare pentru aspecte legate de Cod, pe baza recomandării evaluatorului independent al Codului, Microfinanza Rating.

 

”Certificarea de conformitate cu Codul European de bună conduită este foarte importantă pentru compania noastră. Obținerea acestei certificări demonstrează atenția pe care întregul colectiv OMRO o acordă standardelor de calitate în ceea ce privește relațiile cu clienții și investitorii, guvernanța, gestionarea riscului, standardele de raportare, sistemele informatice și de management. Aceste standarde, comune sectorului microcreditării din Uniunea Europeană, sunt în beneficiul clienților, investitorilor, finanțatorilor, proprietarilor, autorităților de reglementare și organizațiilor partenere, oferind transparență și siguranță în ceea ce privește procedurile, procesele, produsele instituției certificate, promovând cele mai bune practici în domeniu.”

János Bereczki - Director General al OMRO IFN S.A.

bottom of page