Újdonságok

În acest moment nu sunt posturi disponibile

OMRO posts (2).png

2019. május 8.

Az OMRO IFN S.A. megkapta az Európai Bizottságtól a mikrohitelekre vonatkozó, Európai Magatartási Kódex betartásának igazolását

Az OMRO IFN SA az Európai Bizottságtól tanúsítványt kapott a mikrohitelekre vonatkozó, Európai Magatartási Kódex kikötéseinek a betartásáról. Így csatlakozhatott az EU-tagállamok 24 mikrohitel-szervezetéhez, illetve ahhoz a 7 romániai szervezethez, amelyek március végén tanusítással rendelkeztek.

Az OMRO bebizonyította, hogy betartja az Európai Magatartási Kódex, mikrohitelezési szektor számára kidolgozott rendelkezéseit, megszerezvén a szükséges pontszámot a tanusításhoz, teljesítve ezen Kódex előírásainak 94% -át.  Ahhoz, hogy a Kódex betartásának tanusítása megszerezhető legyen, az igénylő szervezetnek meg kell felelnie az alkalmazandó előírások 80% -ának.

A tanúsítás megadására vonatkozó döntést a koordinációs csoport hozta meg, a Kódex független mikrofinanszírozási értékelőjének minősítése alapján.

"Az Európai  Magatartási Kódexnek való megfelelés tanúsítása cégünk számára nagyon fontos. E tanúsítvány elérése azt mutatja, hogy a teljes OMRO csapat figyelmet fordít az ügyfél- és befektetői kapcsolatok, az irányítás, kockázatkezelés, a beszámolási standardok, az informatikai és irányítási rendszerek minőségi szabványaira. Ezek a szabványok, amelyek az Európai Unió mikrohitel-ágazatában közösek, az ügyfelek, a befektetők, a finanszírozók, a tulajdonosok, a szabályozók és a partnerszervezetek javára szolgálnak, átláthatóságot és biztonságot nyújtanak az eljárások, folyamatok, a tanúsított intézmény termékei szempontjából, elősegítve a bevált gyakorlatokat ezen a területen. "

Bereczki János, az OMRO IFN SA Vezérigazgatója