News

În acest moment nu sunt posturi disponibile

29 May 2020

OMRO IFN S.A. completes a New Round of Equity Investment from Helenos

OMRO IFN S.A., the parent company of Filbo (www.filbo.ro), a Romanian online lending platform, announced a new round of investment from Helenos, a Belgium based private equity fund managed by Inpulse Investment Management, that will allow the digital lender to strengthen its operations, grow its customer base, and further invest into state of the art technology.

Filbo is the digital identity of OMRO, focused on granting online small business loans to help entrepreneurs grow their operations and develop their businesses, through an innovative and fully streamlined digital process. 

"The fintech sector is a critical element in the development of the digital economy in Romania. By leveraging best-in-class technology, Filbo complements traditional financial analysis and streamlines the loan application process, providing convenience and affordability to customers who are creditworthy but historically underserved by the traditional banking sector”, - Nicolas Blondeau, manager at Helenos.

During its history of operations, OMRO has lent in excess of €80 million to over 10.000 small businesses and self employed individuals across Romania. OMRO plans to further expand its platform to thousands more users through its digitally enabled product, www.filbo.ro  

"There is a significant need for financing of small businesses in Romania, in particular given the economic crisis induced by current pandemic. The micro segment represents over 90 percent of businesses in Romania and is the backbone of the economy, but it has been historically overlooked by the banking system. The new round of equity investment represents a further validation of our business model and allows us to meaningfully benefit from Helenos’ capital, but also from their extensive knowledge, experience, and mentoring to grow and continue improving our traditional, as well as digital products and customer experience," said Paul Panciu, Chairman of OMRO IFN S.A.

22 April 2020

OMRO IFN corporate bonds will start trading on BVB MTS on April 23rd

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca joi, 23 aprilie, vor intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB obligatiunile denominate in euro emise de OMRO IFN Targu Mures (simbol bursier – OMRO25E si ISIN - RO4R4ZQYFZD7), una dintre primele institutii de microfinantare infiintate in Romania.

Caracteristicile acestora sunt prezentate mai jos.

Valoarea emisiunii (euro):  2.000.000

Numar de obligatiuni: 10.000

Valoare nominala: 200 euro/ obligatiune

Dobanda: 7,5% p.a. fixa, platibila semestrial

Data emiterii: 29 ianuarie 2020

Maturitate: 29 ianuarie 2025

Obligatiunile au fost cumparate de 8 investitori profesionali, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali, intr-un plasament privat.

Plasamentul privat a fost intermediat de Goldring si BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligatiunilor la tranzactionare a fost asistata de Goldring, in calitate de Consultant Autorizat.

Sursa: http://www.bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/PressItem/Obligatiunile-OMRO-IFN-intra-la-tranzactionare-pe-SMT-ul-BVB-in-data-de-23-aprilie/5106

5 March 2020

Meeting for developing communities from Mehedinți county

Weekend-ul trecut colegii noștri, Directorul de Dezvoltare și Consilierul de Credite responsabil de județele Dolj, Mehedinți, Gorj și Olt au participat la o întâlnire organizată în localitatea Isverna, județul Mehedinți cu aproximativ 30 de întreprinzători din comunele Isverna și Ponoarele. Întâlnirea a fost organizată de către Dl. Victor Ploscaru - Consultant Fonduri UE și StartUp, Co-fondator al Cluster-ului Isverna și Dl. Marian Balaci – Proprietar ar Pensiunii Steaua Munților din Isverna. S-au alăturat întâlnirii și reprezentanți ai autorităților locale, Viceprimarul comunei Ponoarele și Secretarul Primăriei Balta.

Scopul principal al organizatorilor a fost găsirea de modalități concrete prin care și noi ca și instituție să putem contribui la dezvoltarea comunității locale și a afacerilor din această zonă. Principalele subiecte abordate în cadrul întâlnirii au vizat prezentarea activității de microfinanțare, implicit prezentarea activității OMRO, discuții și întrebări pe marginea a diverse cazuri particulare de microcreditare și discuții privind situația cadastrală din zonă.

 

Mulțumim organizatorilor pentru invitație și pentru buna organizare a întâlnirii!

28 January 2020

OMRO successfully completes a bond issue with a total value of EUR 2,000,000

SSIF Goldring împreună cu BRK Financial Group Group în calitate de distribuitor, au finalizat cu succes un plasament privat de obligațiuni corporative emise de OMRO IFN SA

 

Obligațiunile denominate în EUR, au rată a dobânzii fixă plătibilă semestrial de 7,5% pe an, sunt subordonate, nominative, dematerializate, negarantate și neconvertibile cu scadență la 5 ani, au fost achizitionate de un număr de 8 investitori profesionali.

20 October 2019

OMRO IFN S.A. is celebrating European Microfinance Day

OMRO susține microfinanțarea și se alătură inițiativei europene lansată de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și sărbătorește în 20 octombrie, Ziua Microfinanțării, alături de clienții săi.

Data de 20 octombrie a devenit sărbătoarea europeană a microfinanțării începând cu anul 2015 la inițiativa European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC). 

25 September 2019

Participation at the agricultural Apulum Agraria Fair

Weekendul 20-22 septembrie am fost prezenți la Târgul Apulum Agraria organizat de Consiliul Județean Alba. ​Ne-am bucurat să ne întâlnim cu fermieri, producători, specialiști din domeniul agricol, furnizori de mașini-unelte, să discutăm despre activitatea pe care o desfășoară și să le oferim soluții pentru dezvoltarea acesteia.

 

Felicitări organizatorilor pentru un eveniment deosebit și mulțumim pentru oportunitatea de a participa!

28 June 2019

OMRO will have more capacity to provide microloans to small businesses

Datorită sprijinului financiar din cadrul Componentei investiționale pentru consolidarea capacităților a EaSI, care este gestionată de Fondul European de Investiții (FEI) în numele Comisiei Europene, OMRO va dispune de o capacitate mai mare de a acorda microcredite întreprinderilor mici. 

Directorul general al OMRO IFN, János Bereczki, a declarat: „Considerăm că experiența clienților, viteza de procesare, flexibilitatea, calitatea subscrierii și relațiile sunt esențiale pentru succesul microîntreprinderilor. Salutăm implicarea UE în sprijinirea microantreprenorilor, deoarece, cu ajutorul unor instrumente precum Componenta investițională pentru consolidarea capacităților din cadrul Programului pentru ocuparea forței de muncă și inovare socială, putem deservi acum mai mulți clienți oferindu-le soluții financiare. ”

13 June 2019

EMN annual conference

În 6 iunie a avut loc în Viena cea de-a 16-a conferința anuală organizată de European Microfinance Network (EMN). Reprezentantul instituției noastre a participat la acest eveniment alături de peste 200 de participanți din 25 de țări.

Conferința din acest an s-a axat pe networking, inspirație și dezvoltare. Agenda evenimentului a inclus sesiuni de dezvoltare personală și profesională, întâlniri care să faciliteze colaborările între instituțiile reprezentate, sesiuni de networking și prezentări inspiraționale.

3 June 2019

MFC annual conference

În perioada 29-31 Mai, reprezentanți ai instituției noastre au participat la conferința anuală organizată de Microfinance Center (MFC) în Istanbul.

Cea de-a 22-a conferință MFC a abordat aspectul practic al digitalizării în sectorul financiar prin studii de caz, analize ale tendințelor și discuții privind cele mai bune practici. Agenda conferinței a inclus mai multe sesiuni, workshop-uri, discuții și întâlniri în cadrul cărora au fost analizate diferite aspecte ale digitalizării pentru incluziunea financiară.

Toate informațiile și discuțiile au pus accentul pe dezvoltarea unor strategii eficiente în ceea ce privește digitalizarea în instituțiile financiare, strategii pe care și noi la rândul nostru dorim să le implementăm în cadrul activității noastre, pentru a veni și mai mult în sprijinul clienților.

20 May 2019

Participation at the agricultural exhibition AgroMania

Weekend-ul acesta am fost prezenți la expoziția agricolă și de animalele AgroMania, organizată în Dumbrăvioara, județul Mureș de către Consiliul de conciliere a tineretului din județul Mureș (MIET) și Fundația Pro Economica.

Ne-am bucurat să ne întâlnim cu fermierii și micii producători agricoli, să discutăm despre activitatea pe care o desfășoară și să le oferim soluții pentru dezvoltarea acesteia.

 În total, în cele două zile ale expoziției, conform informațiilor oferite de organizatori, au fost aproximativ 8000 de participanți. Felicitări organizatorilor pentru un eveniment deosebit! Mulțumim pentru invitație și pentru buna organizare a expoziției.

8 May 2019

OMRO IFN S.A. has been awarded on the European Code of Good Conduct for Microcredit Provision by the European Commission

OMRO a obținut din partea Comisiei Europene, certificarea privind respectarea Codului European de bună conduită pentru acordarea de microcredite, alăturându-se astfel celor 24 de organizații de microcreditare din țările Uniunii Europene, respectiv celor 7 organizații din România care erau certificate la sfârșitul lunii martie.

OMRO a făcut dovada respectării clauzelor stabilite de Codul European pentru sectorul de microcreditare obținând punctajul necesar pentru conformitate, respectând 94% din clauzele aplicabile codului. Pentru a se conforma Codului, organizațiile trebuie să respecte 80% din clauzele aplicabile.

4 April 2019

We become better when we learn

Noi, echipa OMRO suntem conștienți de importanța învățării continue. Pentru a fi mereu pregătiți să oferim cele mai bune soluții clienților noștri, echipa de vânzări a început luna aprilie cu o sesiune de pregătire în domeniu. Am profitat de această ocazie să le urăm bun venit în echipa noastră și colegilor din Iași, Pitești și Craiova care s-au alăturat recent companiei, odată cu extinderea activității OMRO în țară.

A fost o bună ocazie pentru noi toți, ca fiecare să împărtășească din experiența sa și totodată să descoperim împreună cum putem fi mai buni în activitatea pe care o desfășurăm. Ne-am bucurat să o avem alături de noi și pe fondatoarea L.E.E. România, un start-up în domeniul educației și totodată autoarea cărții recent lansate ”Învață vânzări din greșelile mele”, Loredana Elena Egri, care ne-a împărtășit la rândul ei din experiența proprie și ne-a susținut și facilitat procesul de învățare.

7 March 2019

Partnership with Blue Royal Comunication SRL team

Ne bucurăm să începem luna martie prin încheierea unui parteneriat cu echipa Blue Royal Comunication SRL, distribuitor de case de marcat cu jurnal electronic, pentru taximetrie – Equinox P.

Conform OUG 28/1999 actualizată, toți operatorilor economici din România sunt obligați să folosească doar aparate de marcat electronice fiscale cu dispozitiv de memorare a jurnalului electronic. Aceste prevederi se aplică și taximetriștilor, întrucât taximetrul este un aparat fiscal.

25 February 2019

We have joined the European Microfinance Network

Luna aceasta OMRO s-a alăturat rețelei europene de microfinanțare (European Microfinance Network – EMN), organizaţie care promovează soluţii de microfinanţare în Uniunea Europeană. OMRO face astfel parte dintr-o rețea alături de 113 membrii din 25 de țări, rețea care are ca obiectiv principal promovarea microfinanţării ca și instrument de creştere economică şi coeziune socială, oferind persoanelor excluse serviciilor financiare formale, posibilitatea de a obţine microcredite, în scopul de a genera venituri prin angajarea în activităţi productive destinate extinderii.

Totodată, un reprezentant OMRO a participat în 7 februarie la o vizită de studiu la Qredits în Olanda. Obiectivul principal al acestui eveniment a fost de a promova bunele practici în ceea ce privește strategia și modelele de afaceri pentru instituțiile de microcreditare. Evenimentul a fost organizat în special pentru instituțiile care doresc să își îmbunătățească activitatea implementând mai mult tehnologia în cadrul operațiunilor pe care le desfășoară.

19 October 2018

OMRO IFN S.A. is celebrating European Microfinance Day

OMRO susține microfinanțarea și se alătură inițiativei europene lansată de European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC) și sărbătorește în 20 octombrie, Ziua Microfinanțării, alături de clienții săi.

Data de 20 octombrie a devenit sărbătoarea europeană a microfinanțării începând cu anul 2015 la inițiativa European Microfinance Network (EMN) și Microfinance Centre (MFC). 

9 October 2018

MFC-EMN Annual Conference

În perioada 3-5 Octombrie, reprezentanți ai instituției noastre au participat la conferința anuală organizată de Microfinance Center și European Microfinance Network.

Ediția din acest an s-a axat pe implicațiile revoluției digitale asupra incluziunii financiare și sociale. Discuțiile din cadrul evenimentului au vizat provocările și oportunitățile de digitalizare ale activității de microcreditare, modul în care misiunea noastră socială poate fi dezvoltată prin intermediul tehnologiei.

© 2018 OMRO IFN S.A.