Újdonságok

În acest moment nu sunt posturi disponibile

Facebook video.png

29 Mai 2020

OMRO IFN S.A. finalizează o nouă rundă de finanțare 

OMRO IFN S.A., compania mamă a Filbo (www.filbo.ro), o platformă online de creditare, anunță o nouă rundă de finanțare din partea Helenos, un fond privat de investiții belgian, gestionat de Inpulse Investment Management, care va permite platformei digitale să își consolideze operațiunile, să crească baza de clienți și să susțină în continuare investițiile în fintech de ultimă generație.

Filbo este identitatea digitală a OMRO, axată pe acordarea de împrumuturi online pentru a ajuta micii întreprinzători să își dezvolte operațiunile și activitatea, prin intermediul unui proces inovativ și eficient realizat complet digital.

 

"Sectorul fintech este un element critic în dezvoltarea economiei digitale în România. Utilizând tehnologii de ultima generatie, Filbo complementează analiza financiară tradițională și eficientizează procesul de aplicare la un credit, oferind comoditate și accesibilitate clienților eligibili dar care nu au fost deserviți de sistemul bancar tradițional” - Nicolas Blondeau, Manager Helenos.

 

Pe parcursul anilor, OMRO a acordat împrumuturi de peste 80 milioane de Euro la peste 10.000 de mici antreprenori și liberi profesioniști din România. OMRO intenționează să dezvolte în continuare platforma pentru alte mii de utilizatori prin intermediul produsului său digital, www.filbo.ro  

 

"Există o nevoie semnificativă de finanțare a micilor afaceri în România, în special având în vedere criza economică indusă de pandemia actuală. Segmentul micro reprezintă peste 90% din afacerile din România și este coloana vertebrală a economiei, dar a fost trecut cu vederea de către sistemul bancar. Nouă rundă de finanțare reprezintă o validare suplimentară a modelului nostru de business și ne permite să beneficiem în mod semnificativ de capitalul Helenos, dar totodată de cunoștințele si experiența lor pentru a extinde și a continua îmbunătățirea produselor noastre tradiționale, precum și a produselor digitale și a experienței oferite clienților.” Paul Panciu, Președintele Consiliului de Administrație OMRO IFN S.A.

stock-market-2616931_1920 (1).jpg

22 Aprilie 2020

Obligatiunile OMRO IFN intra la tranzactionare pe SMT-ul BVB in data de 23 aprilie

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) informeaza ca joi, 23 aprilie, vor intra la tranzactionare pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare (SMT) al BVB obligatiunile denominate in euro emise de OMRO IFN Targu Mures (simbol bursier – OMRO25E si ISIN - RO4R4ZQYFZD7), una dintre primele institutii de microfinantare infiintate in Romania.

Caracteristicile acestora sunt prezentate mai jos.

Valoarea emisiunii (euro):  2.000.000

Numar de obligatiuni: 10.000

Valoare nominala: 200 euro/ obligatiune

Dobanda: 7,5% p.a. fixa, platibila semestrial

Data emiterii: 29 ianuarie 2020

Maturitate: 29 ianuarie 2025

Obligatiunile au fost cumparate de 8 investitori profesionali, atat persoane fizice, cat si investitori institutionali, intr-un plasament privat.

Plasamentul privat a fost intermediat de Goldring si BRK Financial Group (BRK), iar admiterea obligatiunilor la tranzactionare a fost asistata de Goldring, in calitate de Consultant Autorizat.

Sursa: http://www.bvb.ro/AboutUs/MediaCenter/PressItem/Obligatiunile-OMRO-IFN-intra-la-tranzactionare-pe-SMT-ul-BVB-in-data-de-23-aprilie/5106

WhatsApp Image 2020-03-04 at 11.46.00 AM

2020. március 5

Mehedinți megye közösségfejlesztési találkozója

Az elmúlt hétvégén munkatársaink, a fejlesztési igazgató és a Dolj, Mehedinți, Gorj és Olt megyékért felelős hitelezési tanácsadó részt vettek azon a találkozón, amelyet a Mehedint megyei Isverna-ban szerveztek, mintegy 30 vállalkozóval, az isvernai és a ponoarele-i közösségből. A találkozót Mr. Victor Ploscaru, EUs Alapok- és  StartUp- tanácsadó, az Isverna Klaszter társalapítója és Mr. Marian Balaci – az isvernai Steaua Munților vendégház tulajdonosa szervezte. Csatlakoztak a találkozóhoz a helyi hatóságok képviselői is, a Ponoarele község polgármestere és a Balta Városháza jegyzője.

 

A szervezők fő célja az volt, hogy konkrét módszereket találjanak arra, hogy az OMRO, mint intézmény, hogyan tudna hozzájárulni a helyi közösség és a környéken működő vállalkozások fejlődéséhez. Az ülés során a fő témák a mikrofinanszírozási tevékenység bemutatása az OMRO tevékenységének ismertetésén keresztül, különféle mikrohitelezéssel kapcsolatos esetek és kérdések megvitatása, valamint a térség kataszteri helyzetéről szóló  megbeszélések voltak.

 

Köszönjük a szervezőknek a meghívást és a találkozó jó szervezését!

ibrahim-rifath-OApHds2yEGQ-unsplash.jpg

2020. január 28.

Az OMRO sikeresen teljesítette a 2.000.000 EUR összértékű kötvénykibocsátását

Az SSIF Goldring együtt a BRK Financial Grouppal, mint közvetítő, sikeresen befejezte az OMRO IFN SA által kibocsátott vállalati kötvények magánbefektetését.

 

Az euróban denominált, alárendelt, nyilvántartásba vett, dematerializált, nem konvertibilis és nem konvertálható, 5 éves lejáratú kötvényeket, amelyek félévente fizetendő fix kamatlába évi 7,5%, 8 professzionális befektető vásárolta meg.

post HU.png

2019. október 20.

Az OMRO IFN S.A. (Rt.) megünnepelte a Mikrofinanszírozás EurópaiNapját

Az OMRO támogatja a mikrofinanszírozást és felsorakozik a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) európai kezdeményezése mögé, október 20-án ügyfeleivel közösen ünnepelve a Mikrofinanszírozás Napját.

Október 20-a 2015. óta lett a mikrofinanszírozás európai ünnepe, a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) kezdeményezésére.

Copy of OMRO posts (9).png

2019. szeptember 25.

Az Apulum Agraria vásáron való részvétel

Szeptember 20–22-i hétvégén jelen voltunk a Fehér Megyei Tanács által szervezett Apulum Agraria Vásáron.

Örömünkre szolgált, hogy találkozhattunk gazdálkodókkal, termelőkkel, mezőgazdasági szakemberekkel, szerszámgép-beszállítókkal, hogy beszélgethettünk tevékenységükről és megoldásokat kínálhattunk  ennek fejlesztéséhez.

 

Gratulálunk a szervezőknek a nagyszerű eseményhez, és köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk!

pt website (1).png

2019. június 28.

Az OMRO nagyobb kapacitással fog rendelkezni a kisvállalkozásoknak nyújtott mikrohitelek biztosítása érdekében

Az Európai Beruházási Alap (EIF) által, az Európai Bizottság nevében kezelt EASI kapacitásbefektetési eszköz pénzügyi támogatásának köszönhetően, az OMRO nagyobb kapacitással fog rendelkezni a kisvállalkozásoknak nyújtott mikrohitelek biztosítása érdekében.

 

Az OMRO ügyvezető igazgatója, Bereczki János elmondta: "Hisszük, hogy az ügyfélélmény, a feldolgozási sebesség, a rugalmasság, az előfizetési minőség és a kapcsolatok, elengedhetetlenek a mikrovállalkozások sikerességéhez. Üdvözöljük az EU bekapcsolódását a mikrovállalkozók támogatásába, mert olyan eszközökkel, mint a Foglalkoztatási és Szociális Innovációs Program keretéhez tartozó Kapacitásépítés Beruházási Komponens, most már több ügyfelet tudunk kiszolgálni, számukra pénzügyi megoldásokat nyújtani. "

pt website.png

2019. június 13.

Az EMN évi konferenciája

Az European Microfinance Network (EMN).  2019 június 6-án megtartotta  Bécsben a 16., éves konferenciáját. Intézményünk képviselője részt vett ezen az eseményen más, 25 országból érkező, több mint 200 résztvevővel együtt.

Az idei konferencia a hálózatépítésre, az inspirációra és a fejlesztésre összpontosított. A rendezvény napirendje a személyes és szakmai fejlõdés, a képviselõ intézmények közötti együttműködést elõsegítõ találkozók, a hálózatépítés  és  inspiráló bemutatók voltak.

MFC Conference.png

2019. június 3.

Az MFC évi konferenciája

Május 29- 31. közötti időszakban intézményünk képviselői részt vettek a Microfinance Center (MFC) isztambuli, évente megrendezett konferenciáján.

 

Az MFC 22. Konferenciája a digitalizálás gyakorlati aspektusát vizsgálta a pénzügyi szektorban, esettanulmányok, trendelemzések és a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos megbeszéléseken. A konferencia napirendjén több ülés, workshop, megbeszélés és találkozó került megrendezésre, amelyeken elemezték a pénzügyi integráció digitalizálásának különböző aspektusait.

Az összes információ és megbeszélés a pénzügyi intézmények hatékony digitalizálási stratégiáinak kidolgozására összpontosított,  azon stratégiákra, melyeket mi is meg szeretnénk valósitani tevékenységünk során, az ügyfeleink további támogatása érdekében.

2019. május 20.

Részvétel az AgroMania mezőgazdasági kiállításon

Ezen a hétvégén részt vettünk Sáromberkén, Maros megye, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) és a Pro Economica Alapítvány együttműködésével szervezett rendhagyónak számító AgroMania mezőgazdasági kiállításon.

Örömmel találkoztunk a gazdálkodókkal és a kistermelőkkel, hogy megvitassuk az általuk végzett tevékenységet és megoldásokat kínáljunk annak fejlesztésére.

Összességében a kiállítás két napján, a szervezők adatai szerint, mintegy 8000 résztvevő volt. Gratulálunk a szervezőknek e különleges eseményért! Köszönjük a meghívást és a kiállítás jó szervezését.

OMRO posts (2).png

2019. május 8.

Az OMRO IFN S.A. megkapta az Európai Bizottságtól a mikrohitelekre vonatkozó, Európai Magatartási Kódex betartásának igazolását

Az OMRO IFN SA az Európai Bizottságtól tanúsítványt kapott a mikrohitelekre vonatkozó, Európai Magatartási Kódex kikötéseinek a betartásáról. Így csatlakozhatott az EU-tagállamok 24 mikrohitel-szervezetéhez, illetve ahhoz a 7 romániai szervezethez, amelyek március végén tanusítással rendelkeztek.

Az OMRO bebizonyította, hogy betartja az Európai Magatartási Kódex, mikrohitelezési szektor számára kidolgozott rendelkezéseit, megszerezvén a szükséges pontszámot a tanusításhoz, teljesítve ezen Kódex előírásainak 94% -át.  Ahhoz, hogy a Kódex betartásának tanusítása megszerezhető legyen, az igénylő szervezetnek meg kell felelnie az alkalmazandó előírások 80% -ának.

pt website.png

2019. április 4.

Jobbak leszünk hogyha tanulunk

Mi, az OMRO csapat, tisztában vagyunk a folyamatos tanulás fontosságával. Ahhoz, hogy mindig készen álljunk arra, hogy a legjobb megoldásokat kínálhassuk ügyfeleinknek, az értékesítési csapat április elején egy képzéssel kezdett e területen. Ezt az alkalmat azért vettük igénybe, hogy üdvözöljük csapatunkban az új kollégáinkat is Iasi, Pitesti és Craiovaról, akik a közelmúltban csatlakoztak az OMRO-hoz az országban.

Jó alkalom volt számunkra, hogy megosszuk tapasztalatainkat, és közösen felfedezzük, hogyan lehetünk jobbak a munkánkban. Örültünk, hogy velünk lehetett a L.E.E Románia, alapítója, egy start-up az oktatás területén, és ugyanakkor a nemrégiben kiadott "Tanulj értékesítést saját hibáimból" szerzője, Loredana Elena Egri, aki saját tapasztalataiból is megosztott velünk, valamint támogatta és segítette tanulási folyamatunkat.

imagine pentru postare-news.png

2019. március 7.

Partnerség a Blue Royal Comunication SRL (Kft.) csapattal

Örömünkre szolgál, hogy a március hónapot, a Blue Royal Comunication SRL, csapatával létrejött partnerséggel kezdjük, amely elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépeket – Equinox P forgalmaz, taxi szolgáltatók részére.

A frissített 1999. évi 28-as számú sürgősségi kormányrendelet alapján, a Romániában levő valamennyi gazdasági szereplőnek kötelező elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépet használnia. Ezen rendelkezések a taxi szolgáltatókra is alkalmazottak, mivel a taximéterek is pénztárgépeknek számítanak.

Untitled design.png

2019. február 25.

Csatlakoztunk az European Microfinance Network hálózathoz

Ebben a hónapban, az OMRO társult az európai mikro-finanszírozási hálózathoz (European Microfinance Network – EMN), amely szervezet, mikro-finanszírozási megoldásokat ismertet az Európai Unióban. Az OMRO tehát egy olyan hálózat részét képezi, amely 113 tagból áll 25 országból, és amelynek elsődleges célja a mikro finanszírozás előmozdítása a gazdasági növekedés és a társadalmi kohézió eszközeként, azáltal, hogy a formális pénzügyi szolgáltatásoktól elzárt embereknek mikro hitelekhez való hozzáférési lehetőséget biztosít, azzal a céllal, hogy bővítéssel kapcsolatos produktív tevékenységekből generáljanak bevételt.

Ugyanakkor az OMRO képviselője, február 7-én részt vett egy hollandiai Qredits tanulmányúton. A rendezvény fő célja a mikro hitelintézetek üzleti stratégiájának és modelljeinek bevált gyakorlatainak ismertetése volt. A rendezvényt elsősorban olyan intézmények számára szervezték, amelyek javítani kívánják munkájukat azáltal, hogy több technológiát alkalmaznak tevékenységük keretében.

news hu.png

2018. október 19.

Az OMRO IFN S.A. (Rt.) megünnepelte a Mikrofinanszírozás Európai
Napját

Az OMRO támogatja a mikrofinanszírozást és felsorakozik a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) európai kezdeményezése mögé, október 20-án ügyfeleivel közösen ünnepelve a Mikrofinanszírozás Napját.

Október 20-a 2015. óta lett a mikrofinanszírozás európai ünnepe, a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) kezdeményezésére.

Untitled design (1).png

2018. október 9.

MFC-EMN éves konferencia

Október 3.-5. között intézetünk képviselői részt vettek a Microfinance Center és a European Microfinance Network által szervezett éves konferencián.
 

Ebben az évben az állt a középpontban, hogy milyen hatásai vannak a digitális forradalomnak a pénzügyi és szociális inklúzióra. A rendezvényen szó volt a mikrohitelezési tevékenység digitalizálásának kihívásairól és lehetőségeiről, miképpen fejleszthető társadalmi küldetésünk a technológia révén.