© 2018 OMRO IFN S.A.

Újdonságok

În acest moment nu sunt posturi disponibile

Az OMRO IFN S.A. (Rt.) megünnepelte a Mikrofinanszírozás EurópaiNapját

2019. október 20.

Az OMRO támogatja a mikrofinanszírozást és felsorakozik a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) európai kezdeményezése mögé, október 20-án ügyfeleivel közösen ünnepelve a Mikrofinanszírozás Napját.

Október 20-a 2015. óta lett a mikrofinanszírozás európai ünnepe, a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) kezdeményezésére.

Az Apulum Agraria vásáron való részvétel

2019. szeptember 25.

Szeptember 20–22-i hétvégén jelen voltunk a Fehér Megyei Tanács által szervezett Apulum Agraria Vásáron.

Örömünkre szolgált, hogy találkozhattunk gazdálkodókkal, termelőkkel, mezőgazdasági szakemberekkel, szerszámgép-beszállítókkal, hogy beszélgethettünk tevékenységükről és megoldásokat kínálhattunk  ennek fejlesztéséhez.

 

Gratulálunk a szervezőknek a nagyszerű eseményhez, és köszönjük a lehetőséget, hogy részt vehettünk!

Az OMRO nagyobb kapacitással fog rendelkezni a kisvállalkozásoknak nyújtott mikrohitelek biztosítása érdekében

2019. június 28.

Az Európai Beruházási Alap (EIF) által, az Európai Bizottság nevében kezelt EASI kapacitásbefektetési eszköz pénzügyi támogatásának köszönhetően, az OMRO nagyobb kapacitással fog rendelkezni a kisvállalkozásoknak nyújtott mikrohitelek biztosítása érdekében.

 

Az OMRO ügyvezető igazgatója, Bereczki János elmondta: "Hisszük, hogy az ügyfélélmény, a feldolgozási sebesség, a rugalmasság, az előfizetési minőség és a kapcsolatok, elengedhetetlenek a mikrovállalkozások sikerességéhez. Üdvözöljük az EU bekapcsolódását a mikrovállalkozók támogatásába, mert olyan eszközökkel, mint a Foglalkoztatási és Szociális Innovációs Program keretéhez tartozó Kapacitásépítés Beruházási Komponens, most már több ügyfelet tudunk kiszolgálni, számukra pénzügyi megoldásokat nyújtani. "

Az EMN évi konferenciája

2019. június 13.

Az European Microfinance Network (EMN).  2019 június 6-án megtartotta  Bécsben a 16., éves konferenciáját. Intézményünk képviselője részt vett ezen az eseményen más, 25 országból érkező, több mint 200 résztvevővel együtt.

Az idei konferencia a hálózatépítésre, az inspirációra és a fejlesztésre összpontosított. A rendezvény napirendje a személyes és szakmai fejlõdés, a képviselõ intézmények közötti együttműködést elõsegítõ találkozók, a hálózatépítés  és  inspiráló bemutatók voltak.

Az MFC évi konferenciája

2019. június 3.

Május 29- 31. közötti időszakban intézményünk képviselői részt vettek a Microfinance Center (MFC) isztambuli, évente megrendezett konferenciáján.

 

Az MFC 22. Konferenciája a digitalizálás gyakorlati aspektusát vizsgálta a pénzügyi szektorban, esettanulmányok, trendelemzések és a legjobb gyakorlatokkal kapcsolatos megbeszéléseken. A konferencia napirendjén több ülés, workshop, megbeszélés és találkozó került megrendezésre, amelyeken elemezték a pénzügyi integráció digitalizálásának különböző aspektusait.

Az összes információ és megbeszélés a pénzügyi intézmények hatékony digitalizálási stratégiáinak kidolgozására összpontosított,  azon stratégiákra, melyeket mi is meg szeretnénk valósitani tevékenységünk során, az ügyfeleink további támogatása érdekében.

Részvétel az AgroMania mezőgazdasági kiállításon

2019. május 20.

Ezen a hétvégén részt vettünk Sáromberkén, Maros megye, a Maros Megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) és a Pro Economica Alapítvány együttműködésével szervezett rendhagyónak számító AgroMania mezőgazdasági kiállításon.

Örömmel találkoztunk a gazdálkodókkal és a kistermelőkkel, hogy megvitassuk az általuk végzett tevékenységet és megoldásokat kínáljunk annak fejlesztésére.

Összességében a kiállítás két napján, a szervezők adatai szerint, mintegy 8000 résztvevő volt. Gratulálunk a szervezőknek e különleges eseményért! Köszönjük a meghívást és a kiállítás jó szervezését.

Az OMRO IFN S.A. megkapta az Európai Bizottságtól a mikrohitelekre vonatkozó, Európai Magatartási Kódex betartásának igazolását

2019. május 8.

Az OMRO IFN SA az Európai Bizottságtól tanúsítványt kapott a mikrohitelekre vonatkozó, Európai Magatartási Kódex kikötéseinek a betartásáról. Így csatlakozhatott az EU-tagállamok 24 mikrohitel-szervezetéhez, illetve ahhoz a 7 romániai szervezethez, amelyek március végén tanusítással rendelkeztek.

Az OMRO bebizonyította, hogy betartja az Európai Magatartási Kódex, mikrohitelezési szektor számára kidolgozott rendelkezéseit, megszerezvén a szükséges pontszámot a tanusításhoz, teljesítve ezen Kódex előírásainak 94% -át.  Ahhoz, hogy a Kódex betartásának tanusítása megszerezhető legyen, az igénylő szervezetnek meg kell felelnie az alkalmazandó előírások 80% -ának.

Jobbak leszünk hogyha tanulunk

2019. április 4.

Mi, az OMRO csapat, tisztában vagyunk a folyamatos tanulás fontosságával. Ahhoz, hogy mindig készen álljunk arra, hogy a legjobb megoldásokat kínálhassuk ügyfeleinknek, az értékesítési csapat április elején egy képzéssel kezdett e területen. Ezt az alkalmat azért vettük igénybe, hogy üdvözöljük csapatunkban az új kollégáinkat is Iasi, Pitesti és Craiovaról, akik a közelmúltban csatlakoztak az OMRO-hoz az országban.

Jó alkalom volt számunkra, hogy megosszuk tapasztalatainkat, és közösen felfedezzük, hogyan lehetünk jobbak a munkánkban. Örültünk, hogy velünk lehetett a L.E.E Románia, alapítója, egy start-up az oktatás területén, és ugyanakkor a nemrégiben kiadott "Tanulj értékesítést saját hibáimból" szerzője, Loredana Elena Egri, aki saját tapasztalataiból is megosztott velünk, valamint támogatta és segítette tanulási folyamatunkat.

Partnerség a Blue Royal Comunication SRL (Kft.) csapattal

2019. március 7.

Örömünkre szolgál, hogy a március hónapot, a Blue Royal Comunication SRL, csapatával létrejött partnerséggel kezdjük, amely elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépeket – Equinox P forgalmaz, taxi szolgáltatók részére.

A frissített 1999. évi 28-as számú sürgősségi kormányrendelet alapján, a Romániában levő valamennyi gazdasági szereplőnek kötelező elektronikus naplóval rendelkező pénztárgépet használnia. Ezen rendelkezések a taxi szolgáltatókra is alkalmazottak, mivel a taximéterek is pénztárgépeknek számítanak.

Csatlakoztunk az European Microfinance Network hálózathoz

2019. február 25.

Ebben a hónapban, az OMRO társult az európai mikro-finanszírozási hálózathoz (European Microfinance Network – EMN), amely szervezet, mikro-finanszírozási megoldásokat ismertet az Európai Unióban. Az OMRO tehát egy olyan hálózat részét képezi, amely 113 tagból áll 25 országból, és amelynek elsődleges célja a mikro finanszírozás előmozdítása a gazdasági növekedés és a társadalmi kohézió eszközeként, azáltal, hogy a formális pénzügyi szolgáltatásoktól elzárt embereknek mikro hitelekhez való hozzáférési lehetőséget biztosít, azzal a céllal, hogy bővítéssel kapcsolatos produktív tevékenységekből generáljanak bevételt.

Ugyanakkor az OMRO képviselője, február 7-én részt vett egy hollandiai Qredits tanulmányúton. A rendezvény fő célja a mikro hitelintézetek üzleti stratégiájának és modelljeinek bevált gyakorlatainak ismertetése volt. A rendezvényt elsősorban olyan intézmények számára szervezték, amelyek javítani kívánják munkájukat azáltal, hogy több technológiát alkalmaznak tevékenységük keretében.

Az OMRO IFN S.A. (Rt.) megünnepelte a Mikrofinanszírozás Európai
Napját

2018. október 19.

Az OMRO támogatja a mikrofinanszírozást és felsorakozik a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) európai kezdeményezése mögé, október 20-án ügyfeleivel közösen ünnepelve a Mikrofinanszírozás Napját.

Október 20-a 2015. óta lett a mikrofinanszírozás európai ünnepe, a European Microfinance Network (EMN) és a Microfinance Centre (MFC) kezdeményezésére.

MFC-EMN éves konferencia

2018. október 9.

Október 3.-5. között intézetünk képviselői részt vettek a Microfinance Center és a European Microfinance Network által szervezett éves konferencián.
 

Ebben az évben az állt a középpontban, hogy milyen hatásai vannak a digitális forradalomnak a pénzügyi és szociális inklúzióra. A rendezvényen szó volt a mikrohitelezési tevékenység digitalizálásának kihívásairól és lehetőségeiről, miképpen fejleszthető társadalmi küldetésünk a technológia révén.