Rövid történeti áttekintés

1994

Megalakult a Forrás Alapítvány (Fundația Izvor) nonprofit szervezet, az első romániai mikrohitelezési intézetek egyike, amelynek küldetése a kisvállalkozások támogatása a fejlesztés és új munkahelyek létrehozása céljából.

2000

Az Opportunity International (OTI) és a Forrás Egyesület (Asociația Izvor) létrehozta a S.C. Opportunity Microcredit România társaságot.

2005

Az Opportunity Microcredit România átalakul részvénytársasággá (S.A.) és a Román Nemzeti Bank (BNR) által szabályozott nem banki intézetté (IFN).

2017

2017 decemberében megnövelték a vállalat jegyzett tőkéjét, az előző részvényesektől pedig át lettek véve a részvények, a SC Danube Capital SRL (kft.) új részvényes elkötelezett ennek a mikrohitelezési platformnak a támogatásában és fejlesztésében.

2018

2018. augusztus 21-től az Opportunity Microcredit România IFN S.A. (Rt.) megnevezést változtat: OMRO IFN S.A., az összes többi azonosítási eleme változatlan maradt. Ez a névváltoztatás, valamint a vállalat márkaváltási folyamata összhangban vannak a hosszú távú fejlesztési stratégia teljesítésével.